Het Dijckhuis

Beleef het boerenleven bij ons op de boerderij.Wakker worden van zingende vogels.Raap dagelijks je kakelverse eitje uit het hok van onze gezellige kippenfamilie. Genieten van rust en ruimte.Onze boerderij ligt op een steenworp afstand van het IJsselmeer heerlijk voor een duik of wandeling.Het is gelegen tussen het authentieke Medemblik en het vissersdorpje Den Oever en aan fietsroute Zuiderzee.U kunt logeren in een van onze Hooiberghutten ( luxe trekkershutten ) of Pipowagen.Ideaal als je houdt van kamperen maar niet zelf alles mee hoeven nemen of opzetten.De 3 accomodaties zijn knus en sfeervol ingericht en u geniet van een prachtig uitzicht.Ook is er een gezellige ruimte voor als het weer niet helemaal meezit.Koffie en thee staat voor u klaar,koekjes in de trommel,tevens ligt hier veel info en foldermateriaal,tijdschriften,boeken,spelletjes,tafeltennis en voetbaltafel.Het Dijckhuis ligt centraal gelegen voor vele leuke uitstapjes.Ook voor kinderen is er op de boerderij veel te beleven.Een trampoline,skelter,fietsjes,tractor,schommel. En help mee de dieren voeren,doe de speurtocht en behaal je boerendiploma.Rij een rondje met de boer mee op de tractor. Het Sanitair is op loopafstand,Inpandig zijn er nog 2 douches en extra toiletten. EXTRA'S : huur bbq,heksenketel. Ook is het mogelijk om dagelijks broodjes te bestellen of uitgebreid te ontbijten. Bij elke accommodatie is een stookplaatsje voor een kampvuur of het roosteren van bv marshmallows ( gratis aanmaakblokjes en hout ) Verkoop van ijsjes en huisgemaakte jam. Wij zijn een actief boerenbedrijf waar voornamelijk broccoli wordt geteeld. Ga mee met de rondleiding zowel in de schuur als op het land. Snij zelf een verse broccoli uit het land en leer van alles over de teelt en het verpakken ervan. Kijk voor meer uitgebreide informatie op de website.

Contactgegevens

Het Dijckhuis
Noorderdijkweg 8
1771 MJ Wieringerwerf
Telefoon: 06-83 77 47 83
Website: www.hetdijckhuis.nl

Voorzieningen
 3  25m2  2,4,5


Over de accommodatie
 • De Pipowagen is geschikt voor 2 personen.
  Ook hebben wij 2 Hooiberghutten voor 4 en 5 personen. In de 5p hut is plaats voor een 6e persoon. ( bed en beddengoed zelf meebrengen en graag doorgeven bij reserveren)
  Bij de Hooiberghutten is het bv ook mogelijk om een campingbedje te plaatsen.In de Pipowagen kan dit helaas niet er is geen plaats naast het bed.
 • Kijk voor extra informatie/inventaris/prijzen voor de Pipowagen en Hooiberghutten op onze website,daar is ook de mogelijkheid om online te reserveren.
 • Komt u op de fiets? Wij hebben een overdekte fietsenstalling. Heeft het veel geregend is er ook de mogelijkheid om kleding binnen uit te hangen. Ook uw Ebike kan worden opgeladen.
  Het Dijckhuis ligt direct aan de fietsroute
 • Het bijplaatsen van een tentje is mogelijk. Ook komt het voor dat er een camper op het terrein staat. Vanaf volgend jaar realiseren we ook een aantal campingplaatsen voor bv caravan,tent.
  We blijven kleinschalig. Het Dijckhuis is geschikt voor gezinnen met kinderen,fietsers en wandelaars, en diegene die houden van gezelligheid het boerenlandleven, en ruimte geen " hutje mutje "

Halen/brengen

Wij halen u graag op van de route!


Routes rondom Het DijckhuisTot ziens bij Het Dijckhuis

Bent u benieuwd naar wandelroutes rondom Het Dijckhuis? Kijk dan ook eens op Wandelenovernachten.nl